Hoe lang gaat een matras met kussen mee?

Gemiddeld gaat een dekmatras ongeveer zes en een half jaar mee. KussentopDe zachte bovenkant van een kussentopmatras verkort de levensduur. Met de juiste zorg en rotatie kan het vaak ongeveer 7 jaar meegaan. Idealiter zou u uw kussentopmatras om de 7 jaar moeten vervangen.

Maar dit hangt natuurlijk af van de conditie van je matras en je slaapervaring. Matrassen met kussenbovenkant slijten sneller dan hun tegenhangers. Omdat de meeste kussentopmatrassen bestaan uit extra vulling die op een gewone binnenveermatras is genaaid, hebben de vezels die worden gebruikt om de bovenkant zacht te maken, de neiging om vrij snel samen te drukken en ongemakkelijk te worden. Dit soort matrassen gaat over het algemeen niet langer dan 5-8 jaar mee, maar ze zullen steeds klonteriger worden naarmate je ze langer hebt.

De meeste matrassen moeten tussen de 7 en 10 jaar meegaan. Er zijn echter veel variabelen die de levensduur van de matras kunnen beïnvloeden. Matrassen met kussenbovenkant hebben de neiging om te zinken en samen te drukken na de eerste paar jaar van gebruik en ze hebben ook niet de beste randondersteuning. Als je geniet van het stuiteren van traditionele binnenveermatrassen en een pluche slaapoppervlak, is een kussentop de beste matras voor jou.

Het beste deel van een kussentopmatras is hoe het een comfortabelere slaap biedt dan een traditionele binnenveermatras. Over het algemeen kun je een kussentopmatras niet omdraaien omdat ze maar aan één kant de kussendemping hebben. Deze eigenschappen maken kussentops gemaakt van traagschuim het beste voor zijslapers die verlichting nodig hebben in de buurt van hun heupen en schouders, iedereen met rugpijn, schouderpijn of heuppijn, of lichte slapers met een vaak bewegende slaappartner. Het beste is dat als het niet comfortabel voor je is, je geen gloednieuwe matras hoeft te kopen om de kussentop te vervangen.

De meeste kussenmatrassen hebben bijvoorbeeld een binnenveersteunkern, veel steviger en responsiever dan traagschuim, waardoor ze het beste bed zijn voor zware slapers die op zoek zijn naar een zachte maar ondersteunende matras. Omdat u de kussenbladen echter niet kunt verwijderen, wordt u gedwongen om een afgeplat oppervlak en doorhangende randen te verdragen zodra de bovenkant van het kussen verslijt; of, het alternatief is om te investeren in een geheel nieuw bed. Nee, kussentopmatrassen kunnen niet worden omgedraaid, omdat het omdraaien van een van deze matrassen betekent dat je nu op de stevige spoellaag slaapt en niet op de zachte kussenbovenkant. Als je kussentopmatras ook aan de andere kant een kussentop heeft, kun je hem volledig omdraaien.

Soms kunnen lente-, latex- of traagschuimmatrassen worden omgedraaid om hun levensduur te verlengen, maar dit is meestal niet het geval bij een kussentopmatras, omdat het meestal maar één kant is die de kussentop heeft.

Leave Reply

All fileds with * are required