Hoe lang moet een goed kussen meegaan?

De meeste experts raden aan om de 1 tot 2 jaar kussens te vervangen. Door dit te doen, kunt u ervoor zorgen dat u kussens gebruikt die ondersteunend, schoon en vrij van allergenen zijn. Het gemiddelde kussen moet ongeveer 1 tot 2 jaar meegaan, maar er zijn verschillende manieren om de levensduur te verlengen. Onze tips zijn gericht op het schoon houden van uw kussen om voortijdige afbraak van het binnenvulmateriaal te voorkomen.

Wanneer een kussen verslijt, biedt het niet langer de ondersteuning die u nodig hebt voor een goede nachtrust. Afhankelijk van de materiaalkwaliteit en het type dat wordt gebruikt om het kussen te vullen, kan het op elk moment tussen 1 en 10 jaar of langer moeten worden vervangen. Net als je matras is het belangrijk om je kussens te vervangen wanneer ze het einde van hun leven hebben bereikt. Hier zijn een paar richtlijnen om u te helpen weten wanneer het tijd is.

Dus hoe vaak moet je je kussens vervangen? Idealiter zou u uw kussens om de één tot twee jaar moeten vervangen, maar dit tijdsbestek kan variëren op basis van verschillende factoren. Hieronder leggen we uit hoe vaak kussens moeten worden vervangen en de redenen waarom u dat mogelijk moet doen. De vuistregel is om je kussen elke 1 tot 2 jaar te vervangen. Bepaalde soorten kussens gaan langer mee dan andere, vanwege de kwaliteit en constructie van hun materialen.

Voor iets dat je elke avond gebruikt, zijn kussens verrassend gemakkelijk te vergeten om op te frissen. Als je merkt dat het voor het slapengaan een beetje klonterig aanvoelt, ben je tegen de ochtend waarschijnlijk meer gefocust op je koffie dan de slaap van gisteravond. Maar wanneer moet je je kussens precies vervangen? De slaapspecialisten waarmee we contact hadden opgenomen, hadden uiteenlopende meningen. Joshua Tal, een psycholoog die gespecialiseerd is in slaapstoornissen, vertelde ons dat hij heeft gehoord dat ergens tussen de twee en zeven jaar een goed tijdsbestek is voor de levensverwachting van kussens.

Janet Kennedy, een klinisch psycholoog en oprichter van NYC Sleep Doctor, zei dat je kunt verwachten dat een basispoly- of dons-alternatief kussen (ook bekend als vezelkussens) slechts zes maanden tot een jaar meegaat. Michael Gelb, een TMJ en slaapspecialist, vertelde ons dat vezelkussens meestal een tot twee jaar meegaan. Allen waren het erover eens dat donskussens iets langer meegaan „drie of meer jaar”, zegt Gelb, maar moeilijk schoon te maken kunnen zijn, wat volgens Kennedy kan leiden tot „allergieën, congestie en zelfs snurken”. Je kussens zijn niet bedoeld om eeuwig mee te gaan.

Na verloop van tijd slijten zelfs de beste kussens en worden ze ook een broedplaats voor allergenen. Om je hoofd en nek goed te ondersteunen en een goede slaaphygiëne te behouden, is het beter om je kussens om de 1 tot 2 jaar te vervangen. Kussens van ganzendons - ganzen hebben grotere donsklusters dan eend, waardoor een superzachte en behaaglijke kussenvulling ontstaat. Een oud kussen is misschien niet langer nuttig om te slapen, maar er zijn veel manieren waarop je je kussen kunt hergebruiken en een tweede leven kunt geven.

Een kussenbeschermer met ritssluiting is ideaal om je kussen in te sluiten, voordat je de kussensloop omdoet. Het regelmatig wassen van uw kussens kan hun levensduur verlengen, maar er is een limiet aan hoe lang uw kussens u kunnen ondersteunen. Verschillende soorten kussens hebben verschillende levensduur en er zijn verschillende tests die u kunt doen om te zien of het tijd is om uw kussen te vervangen. Zodra de kussens helemaal droog zijn en geen sporen van vocht bevatten, kun je ze in je kussenslopen doen.

Door te investeren in een kussen van hoge kwaliteit en een kussenbeschermer met ritssluiting toe te voegen, kunt u de levensduur verlengen. Kussens bieden hoofd- en nekondersteuning tijdens het slapen - zonder kussen is er niets om je te ondersteunen. Het kiezen van een kussen dat gemakkelijk te wassen is, helpt je ook om je kussen vrij te houden van dagelijks vuil en stof. Kleed je oude kussen aan met een nieuwe hoes die past bij je woonkamerinrichting en gebruik het als vloerkussen om te loungen of te dineren.

Een kussen van traagschuim kan bijvoorbeeld misvormd raken in de wasmachine, dus vlekreiniging wordt aanbevolen voor dit type kussen. Latexkussens behouden hun structurele integriteit bijzonder lang in vergelijking met andere kussensoorten. Veel natuurlijke vulkussens kunnen op 40 graden worden gewassen en op een lage stand in de droger worden gedroogd tot ze volledig droog zijn, maar volg altijd de wasinstructies van de fabrikant. Als uw kussen zelfs na het wassen zijn vermogen om op te pluizen heeft verloren, is het tijd om het kussen te vervangen.

.

Leave Reply

All fileds with * are required