Is een hoger kussen beter voor nekpijn?

Vermijd het gebruik van een te hoog of stijf kussen, waardoor de nek's nachts gebogen blijft en ochtendpijn en stijfheid kan veroorzaken. Als je op je zij slaapt, houd dan je ruggengraat recht door een kussen te gebruiken dat hoger onder je nek ligt dan je hoofd. Als nekpijn uw probleem is, is een platter kussen misschien de betere optie. In één onderzoek creëerden hogere kussens meer cranio-cervicale druk (dat is op de plek waar het hoofd en de nek samenkomen) en een grotere cervicale hoek, wat betekent dat je hoofd niet in lijn staat met je wervelkolom.

Dit kan leiden tot pijn en stijfheid als je nek de hele nacht in die hoek blijft. In dit geval wordt een hoger kussen geadviseerd, dus de nek en het hoofd zijn recht over de schouders uitgelijnd zoals ze zouden zijn wanneer ze met een goede houding staan. Een opgerolde handdoek of rolvormig kussen moet onder de nek worden gelegd en worden aangevuld met een hoofdkussen. Het hebben van de juiste bedkussens is niet alleen geruststellend, ze spelen een belangrijke rol bij het ondersteunen van de ingewikkelde structuren van het hoofd, de nek, de schouders, de heupen en de wervelkolom.

Bij goed gebruik helpen kussens bij het verlichten of voorkomen van veel voorkomende vormen van rug- en nekpijn, evenals schouder-, heup- en andere vormen van gewrichtspijn. Licht en luchtig met een uitgebalanceerd gevoel, het Layla Kapok Pillow heeft een hoge loft die comfortabel moet zijn voor zijslapers. Als ze liggen, moeten ze drukverlichting voelen en in staat zijn om een gezonde slaaphouding te behouden. De interne vulling wiegt het hoofd en de nek, en je kunt het zelfs verwijderen om het kussen naar jouw voorkeur aan te passen.

Een orthopedisch kussen, of cervicaal steunkussen, kan hand in hand gaan met het plan van een chiropractor om uw nekpijn te behandelen. Door u op deze factoren te concentreren en een basiskennis te hebben van kussenkenmerken en constructie, kunt u het kussen vinden dat het beste bij u past. Om nog maar te zwijgen van het constant neerkijken op je smartphone of computer, kan je nekpijn echt een probleem maken dat wordt genoemd „teksthals of technische nek. Als het kussen te hoog is wanneer u zijwaarts of op de rug slaapt, wordt de nek abnormaal naar voren of naar de zijkant gebogen, waardoor spierspanning op de achterkant van de nek en schouders ontstaat.

Als je allergieën hebt, kies dan een kussenvulling die ze niet activeert, en overweeg om een kussensloop te gebruiken die beschermt tegen allergenen of huisstofmijt. Orthopedische specialisten bieden deskundige behandeling voor acute of chronische pijn van de rug, nek, wervelkolom, schouder, elleboog, pols, heup, knie, voet en enkel. Voor zijslapers helpt het plaatsen van een dun kussen tussen je knieën ook om je ruggengraat in lijn te houden met je hoofd en nek. Het doel van een kussen lijkt vrij eenvoudig - om je hoofd en nek op één lijn te houden terwijl je slaapt.

Ervoor zorgen dat je een van de beste kussens hebt voor nekpijn in je nachtelijke opstelling, kan een lange weg helpen om je ochtend goed te beginnen. Meestal merk ik dat patiënten met nekpijn op hun rug proberen te slapen om de pijn te voorkomen, en dat is echt waar dit kussen uitblinkt. Nou slapers, we hebben het einde van mijn gids bereikt en je bent goed op weg om je nieuwe kussen te vinden dat pijnverlichting zal bieden. Als u ernstige pijn of aanvullende symptomen heeft, of als u niet zeker weet wat uw nekpijn veroorzaakt, is het een goed idee om een arts te bezoeken om onderliggende aandoeningen uit te sluiten.

Tegelijkertijd behoudt het kussen een medium gevoel dat voorkomt dat het hoofd diep in het kussen zakt. Voor sommigen die leven met chronische nekpijn, variëren kussenzolder en stevigheidsvoorkeuren van nacht tot nacht, afhankelijk van hun algemene ongemakniveau. De verstelbare loft en het uitgebalanceerde gevoel maken dit kussen ook ideaal voor slapers die's nachts nekpijn ervaren.

Leave Reply

All fileds with * are required