Is het het beste om met één kussen te slapen?

Volgens slaapdeskundigen moet je met slechts één kussen onder je hoofd slapen, maar voorkeur en slaaphouding nemen vaak het voortouw als het gaat om overwegingen voor het ideale aantal kussens. Lees verder om erachter te komen waarom we aanraden om te slapen met een enkel kussen van hoge kwaliteit. De meeste mensen slapen meestal met twee kussens. Maar onderzoek suggereert dat je eigenlijk maar met één onder je hoofd moet slapen.

Waarom? Nou, de reden is eigenlijk vrij eenvoudig. Een kussen is ontworpen om je hoofd iets omhoog te brengen, zodat je hoofd en nek op één lijn liggen. Maagdwarsliggers zijn beperkt tot extreem dunne kussens en moeten vasthouden aan iets minder dan 3 inch dik. Terwijl sommige slapers ervoor kiezen om kussenvrij te slapen, helpt het plaatsen van een enkel kussen onder je hoofd je wervelkolom zo recht mogelijk te houden.

Als maagslapers een kussen kiezen dat te lang is, duwt het hun nek terug naar hun wervelkolom, waardoor onnodig ongemak ontstaat. Eén kussen is meer dan genoeg om je een goede nachtrust te geven, ongeacht de slaaphouding of of er een zacht of stevig kussen wordt gebruikt. Bij Eight Sleep hebben we de gegevens om het te bewijzen. Sinds onze lancering hebben we meer dan 8 miljoen uur slaap gevolgd.

We ontdekten dat mensen die op één kussen slapen de hele nacht het minst gooien en draaien. En mensen die met meer dan vier kussens slapen, hebben een gemiddelde slaapscore die 4% lager is dan slapers met één kussen. Slaapdeskundigen zijn het erover eens dat je maar één tot twee kussens nodig hebt om te slapen. Het exacte aantal hangt af van de gewenste slaaphouding.

Je kunt ook proberen kussenloos te gaan. Anti-allergiekussens zoals het Sleepeezee Anti Allergy Pillow bevatten een speciaal ontwikkelde vulling met een microvezelhoes. Als je een zijslaper bent (onderzoek suggereert dat de meerderheid van de mensen op hun zij slaapt), dan moet je slapen met een diep kussen of twee ondiepere kussens onder je hoofd - en één tussen je knieën. Nogmaals, één enkel, platter kussen blijft het optimale aantal voor slapers aan de voorkant - hoewel ook een tweede kussen wordt voorgesteld voor onder de heupen.

Contourkussens zijn perfect voor zijslapers die niet zeker weten hoe dik hun volgende kussen moet zijn. Sommige slaapartsen raden aan om na het weekend te slapen met een zachter kussen (zoals Slumbr's Vela Down + Feather of Orion Down Alternative) na het weekend, wanneer je lichaam uitgerust is, en later na een week werk en stress over te schakelen naar een steviger, ondersteunend kussen (zoals Slumbr's Ara Buckwheat of Lyra Latex). Voor zijslapers wordt aanbevolen dat mensen slapen met één kussen onder hun hoofd en één kussen tussen hun knieën. Er zijn veel soorten kussens beschikbaar - traagschuimkussens zijn populair, vooral bij rugslapers, omdat ze zich naar de achterkant van het hoofd en de nek vormen en consistente ondersteuning bieden.

Ze concludeerden dat mensen gemiddeld 2,2 kussens op hun bed hebben, maar zoals hun slaapexpert Christine Lapp (opent in nieuw tabblad) benadrukt, heb je maar één van deze kussens nodig voor je hoofd. Als je toevallig een buikslaper bent, dan is een dun kussen de beste optie (tenzij het comfortabeler is om helemaal zonder te gaan). Naast het kopen van de beste matras voor een slechte rug, kunnen kussens het ongemak in uw rug helpen verlichten, ongeacht hoe u slaapt. De resultaten toonden aan dat het orthopedische kussen het beste van de drie bleek door de slaapkwaliteit aanzienlijk te verbeteren.

Secundaire ondersteuning voor andere delen van het lichaamSlapen met een tweede kussen (afgezien van het kussen onder je hoofd) kan je comfort en ondersteuning verbeteren, afhankelijk van je slaaphouding.

Leave Reply

All fileds with * are required