Kan een hoog kussen nekpijn veroorzaken?

Een kussen dat te hoog of te laag is, kan je nek dwingen om in een onnatuurlijke hoek te buigen, wat na verloop van tijd spanning en ongemak veroorzaakt. Daarom raden slaapexperts aan om 3 dagen geleden een kussenhok te kiezen dat je hoofd en nek uitgelijnd houdt met je wervelkolom. Bang zegt dat nekpijn en een stijve nek het meest voorkomen. Verder kun je problemen ervaren met je hele wervelkolom die op de verkeerde manier draait, wat lange tijd blijvende schade kan veroorzaken, voegt hij eraan toe.

Zie oorzaken, symptomen en behandeling van stijve nek. Een slecht kussen is slecht voor je nek. Als uw hoofd niet voldoende wordt ondersteund, kan dit nekpijn en slaapstoornissen veroorzaken. Een ondersteunend kussen zorgt ervoor dat je hoofd voldoende wordt verhoogd om je ruggengraat op één lijn te houden.

Maagslapers die afzien van het kussen, kunnen baat hebben bij omscholing naar een zij- of rugslaperpositie. Je mag niet veel nadenken over je lichaamshouding terwijl je slaapt of het soort kussen dat je gebruikt. Maar zowel je slaaphouding als kussen kunnen een stijve, pijnlijke nek veroorzaken en ook leiden tot rugpijn en andere soorten pijn. De waarheid is dat het vinden van het juiste kussen om je nek en rug goed te ondersteunen en uit te lijnen, wat vallen en opstaan kan vergen.

Cervicale of ergonomische kussens zijn ontworpen om bijvoorbeeld specifiek ondersteuning te bieden voor nek en hoofd. Om nog maar te zwijgen van het constant neerkijken op je smartphone of computer, kan je nekpijn echt een probleem maken dat wordt genoemd „teksthals of technische nek. Zonder de juiste kussensteun zullen de ingewikkelde structuren in de nek worden benadrukt, wat elke bestaande nekaandoening verergert en overdag nekpijn of stijfheid veroorzaakt. Voor iedereen die comfortabeler slaapt op een helling in een verstelbaar bed of op kussens wordt ondersteund, is het de moeite waard om dit type kussen te overwegen om het hoofd en de nek te ondersteunen.

Als je op je rug slaapt, kies dan een rond kussen om de natuurlijke ronding van je nek te ondersteunen, met een platter kussen dat je hoofd dempt. Boekweitkussens zijn ook kosteneffectief, hebben hernieuwbare vulstof en ondersteunen je nek wanneer je op je zij slaapt. Een warmtepakket is niet alleen voor atleten, als je plotseling wakker bent geworden met nekpijn, kan een warmtepakket helpen om de symptomen op dezelfde manier te verlichten als een warm bad of douche. Hoefijzervormige lichaamskussens kunnen nuttig zijn om nekbelasting te voorkomen bij het slapen in een zittende positie, zoals zitten in een vliegtuig of in een auto, of zittend in een fauteuil.

Onderzoek suggereert dat niet alleen slaaphouding, maar slaap zelf een rol kan spelen bij musculoskeletale pijn, waaronder nek- en schouderpijn. Bij goed gebruik helpen kussens bij het verlichten of voorkomen van veel voorkomende vormen van rug- en nekpijn, evenals schouder-, heup- en andere vormen van gewrichtspijn. Sommige mensen vinden superzachte kussens comfortabel voor hen, of licht stevige kussens passen bij anderen. Het Xtreme Comforts Shredded Memory Foam Pillow is een populaire keuze voor mensen die in elke positie slapen.

Een andere optie is om te proberen het kussen onder het voorhoofd te plaatsen, zodat de neus van de matras wordt getild en het hoofd en de nek in een meer neutrale positie kunnen blijven.

Leave Reply

All fileds with * are required