Kunnen kussens verouderd zijn?

Kussens moeten zo vaak als elke 6 tot 12 maanden worden vervangen voor synthetische vulkussens en om de 2 tot 3 jaar voor donskussens. Chantel Mila, uit Melbourne, zei dat hoewel je het misschien niet weet, kussens houdbaarheidsdata hebben omdat ze stof, huidcellen en oliën bevatten. De meeste experts raden aan om de 1 tot 2 jaar kussens te vervangen. Als u dit doet, kunt u ervoor zorgen dat u kussens gebruikt die ondersteunend, schoon en vrij van allergenen zijn.

Het is ook belangrijk om te zorgen voor de kussens die u gebruikt om hun levensduur te garanderen. Maar de datum hangt af van het type kussen dat je hebt. Synthetische kussens moeten echt zo vaak worden vervangen als elke zes tot 12 maanden, maar donskussens gaan tussen de twee of drie jaar mee. Na verloop van tijd kunnen kussens grove dingen verzamelen zoals huisstofmijt en dode huid, en ook hun vorm verliezen, waardoor ze mogelijk nekpijn kunnen veroorzaken.

LifeHacker houdt de levensduur van het kussen iets langer vast (3-5 jaar), maar een goede test is om je kussen dubbel te vouwen om de lucht eruit te persen. Als het niet teruggaat naar zijn oorspronkelijke vorm, moet je zeker een nieuwe kopen. Het regelmatig wassen van kussenslopen en kussens met een zacht reinigingsmiddel kan de opbouw helpen verminderen, en het regelmatig vervangen van kussens kan een frisse start bieden die de huid niet irriteert. Het regelmatig vervangen van uw kussens of investeren in een kussen dat is ontworpen om antimicrobieel en ademend te zijn, kan kussengerelateerde allergieën helpen voorkomen.

Volgens Greatist zou je je goedkope polyester kussen zo vaak als eens in de zes maanden moeten vervangen, maar als je een kussen van hogere kwaliteit hebt, zoals een kussen met traagschuim, of een kussen met de structurele integriteit om zijn vorm lang te behouden, dan kunnen deze kussens overal vanaf 18 jaar meegaan tot 36 maanden. Het eerste dat u moet weten over het juiste kussengebruik, is dat u het kussen van de kussensloop moet onderscheiden. Experts zeggen dat je kussenslopen elke drie weken moet schoonmaken en elke drie maanden zelf kussens moet maken. Om erachter te komen of je zeker zo snel mogelijk een nieuw kussen moet kopen, stelt de National Sleep Foundation voor om je kussen dubbel te vouwen.

Een kussen van polyester kan bijvoorbeeld slechts 1 jaar meegaan, terwijl een latex kussen tot 3 jaar meegaat. Het vaak vervangen van kussens lijkt misschien een gedoe, maar kussens die hun hoogtepunt voorbij zijn, kunnen bijdragen aan allergische reacties, huidpuistjes en pijnlijke spieren.

Leave Reply

All fileds with * are required