Wanneer moeten kussens worden weggegooid?

De meeste experts raden aan om de 1 tot 2 jaar kussens te vervangen. Als u dit doet, kunt u ervoor zorgen dat u kussens gebruikt die ondersteunend, schoon en vrij van allergenen zijn. Het is ook belangrijk om te zorgen voor de kussens die u gebruikt om hun levensduur te garanderen. De National Sleep Foundation zegt dat je je kussen om de twee jaar moet vervangen.

Dit hypoallergene donskussen dat huisstofmijten niet opsluit, zou een goede keuze moeten zijn. Of als je echt van je kussens houdt, stevig en plat, dan is dit pannenkoekenkussen waar je van hebt gedroomd. De vuistregel is om je kussen elke 1 tot 2 jaar te vervangen. Bepaalde soorten kussens gaan langer mee dan andere, vanwege de kwaliteit en constructie van hun materialen.

En hoe zit het met waar je je vermoeide hoofd neerlegt? De National Sleep Foundation vertelt ons dat we van plan moeten zijn kussens elk jaar of twee te vervangen. Waarom zo vaak? Blijkbaar „absorberen ze lichaamsolie, dode huidcellen en haar, wat „de perfecte omgeving voor huisstofmijt (veel voorkomende allergenen) kan creëren. Ze raden ook aan om je kussens om de zes maanden te wassen en een beschermhoes tussen het kussen en de kussensloop te gebruiken. Hoe weet je wanneer het tijd is voor een nieuw kussen? „Vouw het dubbel en kijk of het zo blijft, zeggen ze.

Als je springt voor een donskussen van hoge kwaliteit en er goed voor zorgt, zegt lifestyle-goeroe Martha Stewart dat je er 10 of 15 jaar uit kunt halen. Tenzij je een biologisch afbreekbaar kussen hebt gemaakt van organische materialen zoals Aloë Vera, kun je het niet zomaar weggooien. Omdat de meeste kussens zijn gemaakt van polyester materiaal, hebben ze de neiging om als afval te eindigen. Regelmatig vervangen van uw kussens voorkomt niet alleen de opbouw van allergenen, maar verbetert ook uw slaapkwaliteit.

Je vraagt je misschien af hoe je je kussens moet vervangen. Een algemene vuistregel is om je kussens eens in de 1-2 jaar te vervangen. Je weet dat het tijd is voor vervanging als je kussens niet voldoende ondersteuning bieden. Wanneer een kussen verslijt, biedt het niet langer de ondersteuning die je nodig hebt voor een goede nachtrust.

Afhankelijk van de materiaalkwaliteit en het type dat wordt gebruikt om het kussen te vullen, kan het op elk moment tussen 1 en 10 jaar of langer moeten worden vervangen. Net als je matras is het belangrijk om je kussens te vervangen wanneer ze het einde van hun leven hebben bereikt. Hier zijn een paar richtlijnen om u te helpen weten wanneer het tijd is. Kussens gevuld met synthetisch polyester, ook bekend als alternatieve kussens voor dons, zijn de meest voorkomende en goedkope kussens op de markt.

Het eerste dat u moet weten over het juiste kussengebruik, is dat u het kussen van de kussensloop moet onderscheiden. Zodra de kussens helemaal droog zijn en geen sporen van vocht bevatten, kun je ze in je kussenslopen doen. Een kussenbeschermer met ritssluiting is ideaal om je kussen in te sluiten, voordat je de kussensloop omdoet. Of je nu wakker wordt met een krik in je nek of je kussen daadwerkelijk van kleur is veranderd, uiteindelijk zul je zien dat een oud kussen moet gaan.

Om erachter te komen of je zeker zo snel mogelijk een nieuw kussen moet kopen, stelt de National Sleep Foundation voor om je kussen dubbel te vouwen. Als uw kussens in de machine kunnen worden gewassen, kunt u ze het beste eens in de vier tot zes maanden in warm water wassen. Als uw kussen zelfs na het wassen zijn vermogen om op te pluizen heeft verloren, is het tijd om het kussen te vervangen. Als je een paar telefoontjes kunt plegen om te zien wie momenteel kussendonaties accepteert, zul je de kussens waarschijnlijk een gelukkig nieuw huis vinden.

Bron: biometrischcentrum.nl: Wanneer en hoe vaak u uw kussen moet vervangen

Leave Reply

All fileds with * are required