Hoe weet je wanneer een kussen versleten is?

Je kunt zien dat het tijd is voor een vervanging als het kussen niet terugspringt naar zijn normale vorm nadat je het dubbel hebt gevouwen. Dons alternatieve en polyester kussens kunnen in de machine worden gewassen op de zachte cyclus met mild wasmiddel en koud water, en gedroogd in een droger op een lage stand. Was deze kussens elke 3 tot 6 maanden. De levensduur van een kussen hangt af van het type en de materialen (sommige gaan vier jaar mee, sommige duren slechts 18 maanden).

Maar ongeacht de samenstelling of het type, de levensduur van een kussen wordt drastisch verkort als je er niet voor zorgt. Als je kussen schuim is zoals het berenkussen, is de kans groot dat het niet wasbaar is in de machine. Maar de kans is groot dat het een hoes heeft die wasbaar is in de machine, in dat geval moet u die instructies zorgvuldig opvolgen. De hoes beschermt je kussen tegen huisstofmijt, vuil en vette huid.

Een hoes kan zelfs de levensduur van je kussen verdubbelen (of het nu schuim is of niet), vooral als het een ritssluiting heeft en je hem elke 3-4 weken wast. Knobbels zijn een zeker teken dat het ondersteunende materiaal in je kussen begint te slijten. Niet alleen is een klonterig kussen oncomfortabel, maar het biedt ook niet genoeg ondersteuning. Het is tijd voor een nieuw kussen als je elke avond op knobbeltjes slaapt.

Dat kan zijn omdat je kussen zijn stevigheid of veerkracht heeft verloren - of omdat je het verkeerde kussen hebt gekozen voor je slaapstijl. Als je een buikslaper bent, heb je misschien een dun, zacht kussen onder je hoofd nodig of heb je zelfs helemaal geen kussen nodig. Een kussenbeschermer met ritssluiting is ideaal om je kussen in te sluiten, voordat je de kussensloop omdoet. Om de overgang te vergemakkelijken, kunt u overwegen om uw oude kussen te vervangen door een kussen dat geschikt is voor uw nieuwe slaaphouding.

Kussens gaan meestal tussen 18 maanden - drie jaar mee, met kussens van slechte kwaliteit die vaak een nog kortere levensduur hebben. De kans is groot dat jij of iemand die je kent het type persoon is dat niet op een kussen kan slapen behalve die van henzelf, daarom kan het een moeilijke beslissing zijn om van je kussen af te komen. Als je kussen je niet langer ondersteunt, waardoor je wakker wordt met een krik in je nek of hoofdpijn, moet je in een vervangend kussen kijken. Hoewel u de volgende dag geen nieuw kussen hoeft te kopen, moet u, zodra de vervaldatum is verstreken, uw kussen binnenkort vervangen.

Voor de tijd dat je ze gebruikt, moet een goed kussen een van de beste investeringen zijn die je kunt doen. Om je kussen langer mee te laten gaan, adviseert de National Sleep Foundation om het elke 6 maanden te wassen en een beschermhoes tussen het kussen en de kussensloop toe te voegen. Met zoveel vulopties en veel inferieure producten die beweren het beste kussen te zijn, is de enige manier om met vertrouwen een kussen van goede kwaliteit te kopen, door naar een beddengoedspecialist te gaan, zoals Tielle. Het kiezen van een kussen dat gemakkelijk te wassen is, helpt je ook om je kussen vrij te houden van dagelijks vuil en stof.

Dus als je eenmaal een nieuw kussen hebt, zorg er dan voor dat je een kussensloop pakt terwijl je bezig bent, dit zal je kussen helpen beschermen tegen gênante kwijlvlekken. De meeste kussens gaan 1 tot 2 jaar mee voordat ze moeten worden vervangen, maar verschillende soorten kussens kunnen verschillende levensduur hebben. Een oud kussen is misschien niet langer nuttig om te slapen, maar er zijn veel manieren waarop je je kussen kunt hergebruiken en een tweede leven kunt geven.

Leave Reply

All fileds with * are required