Wanneer kussen baby?

Wacht tot ze 24 maanden oud zijn. De aanbevolen leeftijd voor het gebruik van een kussen is nu 2 jaar oud. Voor die tijd bestaat er gevaar voor verstikking door het extra materiaal in het bed. De eigen ontwikkeling van uw kind zal een grote factor zijn bij het bepalen wanneer ze een kussen kunnen gebruiken.

Kussens zijn niet veilig voor baby's. Vermijd het gebruik van een kussen wanneer u uw baby neerlegt om uit te rusten, omdat dit het risico op een plotselinge dood tijdens de kindertijd kan vergroten. Experts raden ouders aan te wachten om hun baby aan een kussen voor te stellen tot ze ouder zijn dan twee jaar. Op deze leeftijd slaapt de peuter niet meer in een wieg en kunnen ze zonder hulp volledig bewegen en omdraaien.

Een babykussen is eigenlijk een kussen ter grootte van een baby, hoewel slaapkussens voor pasgeborenen niet echt iets zijn. Wanneer mensen praten over een pasgeboren babykussen voor een wieg of wieg, verwijzen ze misschien naar een babyhoofdkussen, een donutvormig kussen dat is ontworpen om het platte hoofdsyndroom te corrigeren. De AAP raadt echter nog steeds aan om alle kussens over te slaan tot de twee jaar. Elke slaaphouding vereist bijzondere ondersteuning, die alleen mogelijk kan worden gemaakt met het beste kussen.

Vergeet niet om het kussen af en toe in de was te gooien om het schoon te houden en om allergenen uit te spoelen moet een klein peuterkussen gemakkelijk in je wasmachine passen. Als dat het geval is, kunt u een kussen onder het hoofd van uw baby leggen, maar u moet te allen tijde waakzaam en alert zijn om het kussen de neus of mond van de baby niet te laten bedekken. Langer wachten vermindert niet alleen het risico op verstikking verder, maar door een kussen uit de wieg van je peuter te houden, kan ze het kussen niet gebruiken als stap om eruit te klimmen. Dus wanneer kan je kleine peuter's nachts lekker liggen met een babykussen of dekbed? Lees verder voor antwoorden op deze vragen, samen met nuttig inzicht in het beste beddengoed, handdoeken en andere babybenodigdheden.

Afmetingen babykussen zijn meestal 12 x 18 inch, iets meer dan de helft van een standaard bedkussen (20 x 26 inch). Als je je kleintje zijn eigen kussen wilt geven als hij ouder is dan 2 jaar, zijn er bepaalde dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van het kussen. Dus wanneer kan een peuter dan een kussen hebben? Volgens de AAP moet je wachten tot de leeftijd van twee jaar om het verstikkingsrisico te minimaliseren³, waarna het meer een peuterkussen is. Een zacht babykussen kan het best worden gereserveerd voor een kind ouder dan twee jaar, omdat de zachtheid een veiligheidsrisico kan vormen.

Als uw kind erop staat dat hij een kussen krijgt, kunt u contact opnemen met een kinderarts om de juiste leeftijd voor hem te weten om een kussen te gebruiken en het juiste soort kussen dat u voor hem moet kiezen. Zoals hierboven vermeld, hebben baby's niet echt kussens nodig, tenzij er een medische aandoening is waarbij kussens moeten worden gebruikt.

Leave Reply

All fileds with * are required